I'm a Film Maker!

KH ke Canon????!!!!!

Apa? biar betul? KH dan tukar dari Nikon ke Canon? Erk!

Assalamualaikum…..

Salam Ahad buat semua pembaca, KH hope kalian semua enjoy weekend ini. Rest bebanyak tau, sebab esok dah nak start kerja semula.Harini KH tak kemana-mana. Nak rest jer selepas semalam Kh buat shooting di sekitar KL selama 12 jam! Tak percaya? KH tak tipu la.Jup lagi KH cerita.

By the way, ada gossip mengatakan KH sudah berpaling tadah ke Canon. Habis? cmner dengan Nikon KH yang telah berbakti selama 6 tahun tu? Mcm mane KH boleh berpaling tadah ni? Apakah punca nya? Siapakah penyebabnya? Erk!

hmm….

Korang ni tak habis-habis gossip kan? memang suka bergossip ya. hihi. Takdelah, sebenarnya semalam KH telah pergi ke Canon Photomarathon Malaysia 2011 kat Pavillion KL. It’s like a photo competition + marathon (jangan tanya part marathon, KH pancit teruk semalam). CPMM2011 its actually an annual event by Canon, memang tiap-tiap tahun dorang buat. Tapi KH join event ini buat kali pertama, sebab selama ini KH tak dapat nak join sebab busy dengan shooting. Lagipun KH dan set dengan kawan-kawan photographer utk join CPMM2011 semata-mata untuk buat reunion. Yelah, masing-masing busy dengan kerja masing-masing, semua sekarang shoot keliling dunia, so masa yang ada ni, kitaorang dah janji utk join sambil buat reunion sama-sama. Dah lama pun KH tak shooting sesama dengan dorang. Last time, kalau tak silap is in 2008!


This is KH!


mereka ini tengah berebut angkat tangan sebab nak jawap soalan kat stage untuk mendapat FREEBIES!!!

From my personal opinion, i think Canon did a great job kali ini with their CPMM2011. Event yg teratur, well organized, plus tiada lagging dari segi pendaftaran masuk dan masa nak submit gambar. Plus, dorang sangat punctual with time, itu yang KH respect. Dari segi pengadilan, i have no issues sebab judges yang terdiri dari 7 super photographer di Malaysia ni. Dari segi tema, i would say, theme shooting CPMM2011 memang sangat mencabar dan menguji creativity para photographer yang join. memang bijak la siapa yang suggest theme utk shooting.

As for me, KH tak buat heavy shooting pun. KH datang with my 7D and 50mm f/1.8 (ya ya, saya tau saya dah pakai Canon, dan saya tau saya gila sebab saya datang event besar mcm ni dengan gadget yang tak seberapa). Memang masa event tu, rasanya KH jer yang paling simple. KH just pakai suar pendek, tshirt canon (ini adalah tshirt free. i love freebies!), and bawak 7D with 50mm tu dah melekat kat body. Beg? langsung tader. dalam pocket cuma ada wallet, blackberry dan air mineral sahaja. gila kan? 🙂 KH datang actually niat nak reunion jer sambil enjoy the competition with kawan-kawan. but deep inside me, KH memang nak cabar diri KH untuk composed gambar mengikut tema yang diberikan with this little 50mm ni jer. i love challenge!

Gambar KH?

Nantilah dulu. Once Canon dah umumkan pemenangnya nanti, KH akan tunjukkan gambar yang KH ambil. Bukan taknak tunjuk sekarang tau, tapi tak fair untuk orang lain nanti. Biar la judges settlekan part dia dulu sebab keputusan akan diumumkan pada 22 Oktober 2011 di Pavillion KL. Selepas itu, nanti KH akan up kan gambar KH yang tidak seberapa ni. Korang tunggulah okay!

Sign off,
KH

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s