I'm a Film Maker!

Garden Wedding of Miza + Boy

Assalamualaikum.

Setelah seminggu, baru KH dapat siapkan editing album Miza + Boy. Alhamdulillah lah, agak rushing sebab kena siapkan cepat, sbb dorang nak balik Ireland dah. eh? tak tahu eh. Miza dan Boy keje sana, dorang doktor pakar kat Dublin.

Sejarah KH dengan both of them sangat lama. Start with wedding Datuk, Dr. Sheikh Muszaphar (Angkasawan Negara) + Datin Dr. Halina. Time tu KH cover wedding of the Decade 2010 ni lah. Time tu lah kenal Miza. Miza ni actually adik kepada Datin Dr. Halina. Memang mulut die kecoh sangat time tu. Borak-borak punya borak, last-last jadi kawan. Then masa KH Tour in Europe 2011 tempoh hari, Miza ade kat Dublin masa KH 1st stop kat Dublin. So Miza dan Boy lah yang melayan kerenah KH sepanjang KH kat Dublin tu kan.

Sepanjang perkenalan KH dgn Miza, she’s is someone yg happy go lucky, tak kering gusi, ketawa jer, mulut becok, lively, memang kenalah dengan Miza yang merupakan seorang pakar pediatrik kat one of Dublin hospital di Ireland. Boy lak agak reserve orang nya. Abang Macho. Cool jer. But if u know deep inside him, Boy ni giler kelakar wei. Time KH buat pre-wedding shoot dorang di Dublin and Giant Causeway, mula-mula Boy ni pemalu. susah giler nak senyum, nak pose, nak buat itu ini semua malu. Tapi bile u dah kenal and boleh masuk dengan kepala dia, tak yah suruh wei, Boy pose sendiri!

Somehow, experience KH berkawan dengan Boy and Miza mematangkan KH sendiri. Bukan apa, bila kita kat dunia luar, kita nampak apa yang dunia luar ada berbanding negara sendiri. Bukan nak cakap Malaysia ni tak bagus, cuma lagi banyak kita berjalan, lagi luas pandangan. And this people memang ade mentality nak maju seperti org dunia luar sana. So KH besyukur KH dikelilingi orang yang membantu KH untuk mencapai impian KH.

And is an Honour for me to captured precious moments for Boy and Miza. Dari Nikah, sampailah ke resepsi garden wedding di sebelah miza di Putrajaya, KH managed to captured good moments sebagai bekalan newlyweds ini mengharungi life mereka sebagai husband and wife di Dublin tu nanti.

Enough said, banyak sangat bebel (bukan ape, teringat balik kenangan dengan budak dua orang tu, buat jari ni tak nak berhenti menaip). Apa pun, kali ini, KH mempersembahkan koleksi terbaru KH bersama Boy and Miza. Garden wedding di putrajaya, dengan angin sepoi-sepoi bahasa, dengan alunan bunyi air tasik yang berombak, dengan bunyi daun kelapa seperti mood di hawaii, cukup untuk menambat sesiapa sahaja yang hadir majlis resepsi miza dan boy. Hope kalian semua enjoy dengan work KH kali ini, and sampai kita bertemu lagi di lain entry, assalamualaikum..

This slideshow requires JavaScript.





















p/s: sweet kan dorang? 🙂

Sign Off,
KH

Advertisements

One response

  1. auntiEjah

    thank kacuk!!! love it!!! miza&aboi

    November 3, 2011 at 1:16 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s