I'm a Film Maker!

studio KH

31st December 2011

Salam.

2011..

too much to be told. suka duka sebagai seorang photographer banyak mengajar KH tentang kehidupan hari ini. Dari seorang anak muda yang suka berkarya melalui kamera, sehinggalah anak muda ini berjaya mejejakkan kaki ke benua Eropah dan mengharumkan nama negara sebagai salah seorang photographer Malaysia yang bertaraf dunia. Yup. Inilah KH. Photography dan hidup KH.

Kalau kalian nak tahu, photography is everything to KH. not only my daily job, passion, or tempat cari makan. Its KH LIFE. photography dan KH adalah satu. we compliment each other, seperti isi dan kuku. I mean, photography adalah hidup KH. KH kenal dunia melalui kamera, dibesarkan dengan kamera, bercita-cita semasa belajar mahu memiliki sebuah kamera, sehinggan berjaya pusing satu dunia hanya berbekalkan sebiji kamera.

2011..

ALhamdulillah, rezeki Allah, tahun 2011 merupakan titik permulaan KH punya kesempatan untuk membuka studio & art gallery KH sendiri. Yup, berkat 6 tahun bergelumang dalam industri ini, akhirnya, Insyallah, pada 15 january 2012, Official opening untuk studio KH akan dibuat, dan anda semua dijemput (sila refer post sebelum ini untuk full details). so far as for now, proses renovation office sedang dilakukan, and its already 80% siap. datang okay!

2011..

duka 2011, biarlah KH simpan seorang. rasanya tidak perlu dibuka pekung manusia lain. biarlah anda sendiri yang mengadili setiap satu teman anda. yang penting, KH mahu meneruskan perjuangan KH untuk memartabatkan industri photography negara ke peringkat antarabangsa. untuk 2012, there’s something big coming up from KH & Friends. Keep on refreshing ur tabs!

2011..

to much to be told sampai jari tak mampu menulis semuanya. seems ini sahaj buat kali ini. tapi sebelum KH mengundur diri, KH nak share satu video ’31st December 2011″. Ini adalah hari terakhir setiap tahun, and untuk 2011, something happen on that date. Check it out!

Sign off,

KH


KH, where are you? 2011 has almost come to an end…

Salam 1 Malaysia!

dah mcm PM bila KH bagi salam mcm tu kan? haha. Al-maklumlah, baru je selesai event PM selama 2 bulan hari tu. So demam 1 Malaysia tak habis-habis lagi.

Sebelum KH terlupa, Happy belated ‘Merry Christmas’ kepada semua follower blog KH yang menyambutnya. Sorry lah, bukan sengaja lambat nak wish, tapi KH selalu update status KH kat fanpage jer. Kat blog ini sekali sekala jer menulis, ikut mood.

So sebelum KH meneruskan bebelan dengan cerita yang KH nak storykan kepada anda semua, KH nak menjawap dulu pertanyaan teman-teman KH yang tanya kemana menghilangnya KH selama beberapa bulan ni. Sampai dorang cakap blog ni dah bersawang dah tak berupdate.

hehe. ini KH nak storykan ni. 1st of all, KH tak hilang. still ini KL, busy kesana sini. biaselah, hujung tahun kan musim orang di Malaysia ni ‘mengawan’. So job banyak, and KH takde masa sangat nak mengadap blog. Even gambar pun KH lama tak update kan? Tapi kan, itu bukan main reason KH tak update blog or update gambar, sebenarnya ada sesuatu yang KH nak bagitau anda semua hari ini. hmm… before that, tengok dulu gambar kat bawah ni..




apa ni?

hehe. haaa.. ini lah penyebab utama kenapa KH sangat busy sampai nak buat pape pun tak boleh. gambat kat atas tu ekceli satu lot kedai kosong kat area Kelana Jaya. gambar ini diambil masa hari pertama KH dapat kunci tempat ni.

KUNCI?

yelah, kunci kedai la sebab KH dah sewa tempat ini. Kalau korang nak tau, this place going to be the 1st KH ART GALLERY & PHOTO STUDIO!!!!!! meaning ini adalah office KH yang pertama untuk KH menjalankan bisnes photography dan juga cinematography secara solo.. EXCITED kan???!!!!

errrr, eh… janganlah terkejut.. bukan KH taknak bagitau selama ni. tapi KH taknak la poyo mcm orang lain cerita pung-pang-pung-pang, last-last tinggal cerita jer. rasenyer kalau yang follow fanpage KH, KH ade mention kat situ yang KH mintak fans semua mendoakan supaya studio KH berjaya dibuka. So Alhamdulillah, berkat doa kalian semua, akhirnya studio ini berjaya dibuka. memang kosong lagi masa KH amik. seperti kata salesman yang menyewakan tempat ni kat KH, ‘tempat ni dara lagi maaaa…lu orang pertama kasi pecah itu dia punya dara, so lu punya suka la mau kasi pecah macam mana puuuun..’ (salesman ni cina, so sila baca ayat tadi dengan intonasi chinese anda sendiri).

So setelah 2 minggu KH amik tempat ni, dia dah bertukar sedikit menjadi begini.. (sila rujuk photo dibawah)



dah ade rupa sikit kan? memang kalau ikutkan, memang agak slow sebab lepas 2 minggu, ini je rupanyer. tapi KH tak nak rushing, sebab tak salah buat decision. And most of renovation works, KH & friends buat sendiri. memang slow lah kan. amatur macam kitaorang ni buat kerja-kerja renovation sendiri. tapi yang bangganya, partition kat ruang biru tu, KH & friends buat sendiri okay! lepas ni KH boleh amik job buat partition plak la kot.

ini 1st time KH bukak office studio sendiri, so baru KH tau susahnya nak decide sesuatu perkara tentang look of the office. dari pasal partition, cat, perabot, interior looks, nak design untuk every single space dalam office, memang memeningkan. tapi its a good experience for me. Office ini adalah hasil buah fikiran KH and my team, so apa yang anda akan lihat nanti, is 100% from youth, via youth, for youth! (sangat coolkan cogankata ni?)

As for today, this is how it looks……





TAADAAA!!!!!!

inilah dia. yang biru tu is KH punya gallery. and pink tu plak is my office. workstation KH adalah seperti yang anda lihat kat gambar 2nd last tadi. hehe. almost there, the looks dah almost finalize, just nak touch up here and there. ini baru 70%. 100% punya look plak, korang nak tengok ker? hmm.. takkan nak letak gambar je kan… so this time around, KH nak buat sedikit announcement kepada semua.. sila baca dan hayati poster dibawah…

YESSSS, YOU’RE cordially INVITED!

It’s KH Studio & Art Gallery LAUNCHING & OPEN Day! Dengan ini secara rasminya, KH menginvite anda semua to join KH big day in office KH yang baru! KH ada art gallery exhibition, photography & cinematography wedding package promotions, video previews, pre-loved items for sale, all day long refreshments and lots more!! KH would be very happy if anda-anda semua can come and make this day a memorable one for KH!

On 15th tu actually a launching day, so kepada sesiapa yang free, jom ramai-ramai serbu Launching Day Art Gallery & Studio KH. Kat situ boleh jumpa borak, tengok-tengok studio & art gallery KH, and review packages and promotions KH untuk 2012. And as for Open day on 16th – 22nd, its basically untuk future client KH yang nak datang and usha-ushi wedding package untuk yang nak kahwin 2012. So basically KH ada buat special promotion on photography & cinematography untuk this-going-to-be-bride-and-groom. Promotion in hanya valid till 22nd january 2012 jer. So kalau nak, baik cepat-cepat book date, takut terlepas nanti. Plus, looking at special promotion KH, im sure people cant resist it! yang dah kahwin rasa nak kahwin lagi, yang nak kahwin 2012 or 2013, surely akan book, yang tak jumpa jodoh nak kahwin, im sure dorang akan book dulu even tak jumpe jodoh lagi! 😀 Kalau tak caye, tengok promo dibawah…

HAAA!!! TAK CAYE??!! FREE photo on canvas okay! bukan kecik tau saiz dia. 3 kaki x 2 kaki! besar tau!

Ini actually promo utk future client yang nak kahwin tahun 2012 onwards. Kepada yang book photography wedding package dengan KH masa Open Day tu nanti, automatically dorang akan dapat canvas ni for FREE. So gambar untuk canvas nanti client akan pilih sendiri berdasarkan apa KH dah shoot masa wedding dorang nanti, or gambar pre-wedding pun boleh KH printkan kalau client nak gamabr dorang publish masa reception dorang di dewan nanti.

Studio KH also ade menyediakan class photography berkonsepkan tuition. So kepada yang berminat untuk bergurukan KH, package untuk class photography juga ada. U can Q&A KH on the class and syllabus yang akan diajar. U also can experience yourself the environment of the place, sebab semua class tuition itu nanti, 100% akan diadakan di studio KH sendiri. So memang bagus if u can come, sebab u can see urself the place 1st sebelum u enroll. and im sure once u are there, u’ll love the space and place. Pasti!

Thanks kepada semua yang mendoakan KH selama ini. tanpa anda-anda semua yang support dan keji KH selama ini, KH pasti semua ini takkan berlaku. From the bottom of my heart, KH sincerely wanna say thanks to all of u. Syukur.

Dont forget to block your dates! Datang tau!

Sign off,
KH