I'm a Film Maker!

Music Video pertama arahan KH

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, kali ni KH come up dengan projek terbaru, pengarah utk music video. Music Video ini directed by KH, collaboration with LOULpop Family (i’m also one of the family). Actually lama dah teringin nak buat video ini, sebab memang dari kecil lagi, KH meminati lagu ini. Mana tak nya, KH ada masa 1st time lagu ini dinyanyikan oleh Ella masa Sukan Komenwel 1998 dulu. Tapi yg buat KH nak buat balik video ini adalah bla Too Phat remix balik lagu ini, then masukkan element RNB dan HIp HOp dalam lagu ini. Jadi sasau sekejap bila 1st time lagu ni released dulu pada 2004 kalau tak salah.

So its been 7 years lagu ini tak ada Video Clip. So lepas berbincang dengan team LOULpop Family, dorg decide untuk buat Video Clip ini menggunakan medium sendiri, as appreciation to the peoples yang menyanyikan lagu ini. Lagipun, Lagu ini memang represent spirit, hope, and dreams LOULpop Family sendiri, yang mahukan family mereka reach world level.

antara word from LOULpop family:
“…Videoclip by LOULpop Family – Standing in the eyes of the world. Lagu ini kitaorang buat semula videoclipnya because we think that this song represent every single member in LOULpop Family. And we hope one day, LOULpop Family will be in the eyes of the world!This song carries our hopes and dreams. This is us, LOULpop Family!”

KH doakan kalian enjoy dengan video pertama arahan KH, and hope impian LOULpop Family tercapai, to standing in the eyes of the world!

p/s: Jangan terkejut kalau ternampak KH kat dalam video ni menyanyi sekali. Sekali sekala nak tunjuk bakat apa salahnya kan? 😀

Sign Off,
KH

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s